Veel gestelde vragen

Hier vind u de bij Outdoorfires.nl de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mailt u dan naar ons. Ons telefoon nummer en email adres zijn te vinden op de contact pagina.Mag de gasfles neergelegd worden tijdens gebruik van de tafelhaard?
ABSOLUUT NIET! Een gasfles moet te allen tijde rechtop staan. Wanneer u de gasfles plat neer legt zal het gas in vloeibare form de gasslang en tafelhaard instromen. Uw gasdruk regelaar, slang en regelunit zullen bevriezen waar. Waardoor er vervolgens een grote steekvlam kan ontstaan.

Is het moeilijk om een haard zelf in te bouwen in mijn tafel?
Elke haard wordt reeds compleet gemonteerd geleverd met slang en drukregelaar of een slang met aardgasaansluiting. Een gat in het tafelblad en zijkant is nodig om de haard en bedieningspaneel in te monteren. Vervolgens hoeft u alleen maar de slang aan de gastoevoer te koppelen en de haard kan branden.

Komen er nog extra kosten bij de prijs van een complete haard?
Alleen evt. extra accessoires zoals stammetjes of glasombouw worden gerekend zoals vermeld op de website. De verzendkosten zijn gratis vanaf een totaalbedrag van €99,-.

Waarom is OutdoorFires.nl zoveel goedkoper als andere aanbieders?
OutdoorFires.nl importeert zelf al zijn aangeboden producten direct vanaf de fabriek. Hierdoor kunnen wij de tafelhaarden en accessoires goedkoper aanbieden dan andere aanbieders.

Verkoopt OutdoorFires.nl alleen inbouwhaarden of ook complete vuurtafels?
Outdoorfires.nl is van oorsprong een Nederlandse importeur van inbouwtafelhaarden. Onze meubelmaker maakt evt. een tafel op maat naar wens voor de klant die compleet een tafel met haard wil. Bent u op zoek naar een complete vuurtafel? Bel of mail ons dan, wij sturen u vervolgens een vrijblijvende offerte op maat.

Kan een inbouw tafelhaard op propaan en op aardgas?
Vooraf moet de keuze gemaakt worden voor een brander op propaanflessengas of aardgas. Het gas systemen en de onderdelen zijn n.l. heel verschillend. Uw tafelhaard later laten ombouw van propaan naar aardgas, of andersom is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten voor in rekening gebracht moeten worden.

Wat is het verschil tussen aardgas en propaan?
Aardgas heeft een vaste aansluiting vanuit huis of pand; propaan is gas in flessen die bijgevuld kunnen worden.

Kan een propaanbrander omgebouwd worden naar een aardgasbrander?
Indien u al eerder een propaangasbrander bij ons had gekocht en u wilt nu op aardgas gaan branden dan kunnen we deze alsnog ombouwen naar een aardgasbrander.

Wat verbruikt een tafelhaard op aardgas en op propaangas?
Het verbruik kunt u vinden bij de informatie over de haarden.

Hoe zie ik het verschil tussen propaangas, butaangas en LPG?
Butaangas zit in de blauwe camping flesjes en propaan zit in een groene fles van 5 kg of in een witte/grijze fles van 10 kg. LPG flessen kunt herkennen aan de tankmeter en LPG vul aansluiting.

Mag ik een propaanfles bij het benzinestation vullen met LPG?
Nee, absoluut niet!! Levensgevaarlijk en niet verzekerd. LPG bestaat uit een combinatie van propaan en butaan en vereist gekeurde speciale flessen voor LPG .

Kan een inbouwhaard wel branden op LPG?
Ja een inbouwhaard op propaangas kan branden op LPG, maar alleen met een fles speciaal bestemd voor het vullen met LPG . Deze zijn te koop op het internet.

Hoe komt het dat een propaanfles soms bevriest ondanks goed weer?
De inhoud van een propaanfles is vloeibaar en wordt omgevormd in gas. Als de haard langdurig op de hoogste stand staat, vraagt deze teveel omvorming tegelijkertijd en gaat de restinhoud van de fles langzaam bevriezen. De haard zal lager gaan branden en gaat uit. De fles is dan niet leeg en de rijp aan de buitenzijde van de fles toont de restinhoud. Na zo’n 20 minuten kan de haard weer aangestoken worden. Dit gebeurt SOMS bij de flessen van 5 kg. Wij adviseren daarom de 10 kg. fles te gebruiken waarbij dit zich zelden voor doet. Dit komt doordat een 10kg fles een diameter van 30 cm heeft en een 5 kg een diameter van 24 cm.

Kan de haard en de tafel in de winter buiten blijven?
De tafelhaard kan in de winter buiten blijven en ook gewoon branden. Onze haarden hebben allemaal een totaal afgesloten deksel en kunnen alle weersomstandigheden doorstaan. Wel altijd direct de deksel plaatsen zodra het regent. Een houten terras tafel in de winter nooit in een verwarmde omgeving opslaan. Een beschermende hoes erover is altijd goed maar niet noodzakelijk.

Worden de randen van de tafelhaarden erg heet?
De randen worden wel warm maar zeker niet te heet . het tafelblad treft geen nadelige gevolgen van de warmte.

Wordt het glas van de glasombouw heet?
Het glas van een glasombouw wordt wel heet omdat het vuur als het ware opgesloten zit tussen het glas. Dit glas is er speciaal voor bestemd en kan de hitte goed aan.

Kan de vuurtafel onder een overkapping of parasol?
Omdat er geen vonken zijn, kan de haard gewoon onder een stevige parasol. of kunststof overkapping Nooit een parasol in- of uitklappen als de haard brandt.

Mag de tafelhaard ook binnen worden gebruikt?
De tafelhaard is ontworpen voor gebruik buiten of gelegenheden waar een constante aan en afvoer van buitenlucht is zoals een terras, overkapping, een balkon, een open serre of een prieel.

Welke garantie geldt er voor een tafelhaard?
Op fabrieksfouten geldt 100% garantie binnen 2 jaar na factuurdatum. Storingen zijn kosteloos, mits de gebruiksvoorwaarden goed opgevolgd zijn.

Hoe moet de tafelhaard onderhouden worden?
Bij correct gebruik heeft de haard op zich geen onderhoud nodig. De RVS vlammenbak en deksel kunnen met een vochtig doekje, RVS reiniger of een zacht doekje met cif worden schoon gemaakt. Wel altijd in de richting wrijven van de geslepen gestreepte korrel in het rvs.

Hoe kan ik het beste de tafel onderhouden?
Een hard houten tafel 2 maal per jaar met hardhoutolie bewerken. Een steigerhouten tafel bewerkt met dekkende Cetabever beits T&T eens in de 2 jaar (naar gelang de weersinvloeden )op schuren en een nieuwe laag beits aanbrengen. Een steigerhouten tafel in with wash 2 maal per jaar beschermen met een transparante olie op terpentine basis.